לפני כמעט 3 עשורים, צלם בשם כריס דורלי-בראון יצא לתעד אירוע של רולס רויס שהתרחש באותה תקופה בלונדון. בזמן שהוא הסתובב בעיר, הוא החל לצלם את הנהגים שנתקעו בתנועה, כאשר הוא לוכד את השעמום, את התסכול הסטטי וכמובן את התלבושות שהיו אופניות לאותה תקופה.
בעוד שבמבט ראשון הצילומים של דורלי-בראון עשויים להיראות כמו דיוקנאות פשוטים של נהגים משועממים, אך למעשה, שם נמצא הקסם – קסם מיוחד מאוד, קסם שהפך את הקשר בין רכב לאמנות – ובעיקר אופנה.
מכוניות ואופנה? אופנה ומכוניות
מכוניות תמיד היו השראה גדולה למעצבי אופנה ברחבי העולם. מעצבי בגדים, מעצבות תיקי גב לנשים, ומעצבות נעליים לקחו השראה ממותגי הרכב הגדולים והסקסיים.
למשל, כמה דוגמאות בולטות הן הדפסים בהשראת מכוניות וינטג' של מתג האופנה הענק דיור, כמה פרוייקטים של פראדה ועוד ועוד בתי אופנה גדולים נכנסים לרשימה הזו, של שיתופי פעולה בין עולם האופנה לעולם הרכב.
עולם האופנה ועולם הרכב – שילוב מנצח
אך האם חשבתם שרק עולם האופנה מרוויח מהשיתוף פעולה המיוחד הזה? אם חשבתם ככה, אז התשובה היא לא. למעשה, שיתוף הפעולה עובד בשני הכיוונים, וגם יצרניות הרכב מרוויחות ממנו המון.
לדוגמא, מרצדס בנץ הייתה ספונסרית קבועה של שבוע האופנה. עוד דוגמא היא פורשה, שיצאה במותג האופנתי שלה "פורשה דיזיין".
אין ספק שהשיתוף פעולה הפורה בין עולם האופנה לעולם הרכב הוא בין הדוגמאות היפות יותר, של איך נישות שונות משתלבות אחת עם השנייה, ומרוויחות משני הצדדים.
מה עם שיתוף הפעולה בישראל?
השיתוף פעולה בין עולם האופנה ועולם הרכב בא לידי ביטוי גם בישראל, אם כי באופן פחות יוקרתי מאשר איך שזה עובד בעולם, מכיוון שבעולם ישנם מותגי אופנה ומותגי רכב ענקיים עם תקציבים של מליוני שקלים.
עם זאת, לדוגמא, מעצבות תיקי נשים מקומיות עדיין לוקחות השראה של קווים וצבעים מתחום הרכב על מנת לעצב מוצרים שלהן.
ואם חשבתם שזה נגמר בכמה מוצרים בסיסיים כמו ארנק בעיצוב של פורש, אז טעיתם. ניתן לראות את ההשפעה של עולם הרכב אפילו על עיצובים של דברים שלא חשבתם שיקחו השראה מעולם הרכב – כמו למשל תיק החתלה, תיק סטודנט, תיקי לפטופ ועוד.
וכמובן חוץ מעיצוב המוצר, ניתן לראות לא מעט מסעות פרסום וצילומי סטיילינג שמשלבים בתוכם רכבים.
אנחנו מקווים שהבנתם את הקשר המסוקס שבין עולם הרכב לעולם האופנה, קשר שאנחנו מקווים לראות ממנו עוד דברים מעניינים מאוד בעתיד.